Ved du hvordan du nemmest kan spare penge op?

opsparingsgris
zzxx22

Har du noget bestemt, som du gerne vil spare penge op til? Eller synes du bare at det er rart at have lidt ekstra lagt til side til en regnvejrsdag?

Det er altid bedst at have nogle penge lagt til side, uanset om man så har et bestemt formål med dem i tankerne eller ej. Læs med her og se hvordan du nemmest spare penge op. 

pengesedler

Køb kun ting du virkelig har brug for

Der kan være alle mulige grunde til hvorfor vi køber de ting vi gør. Det kan skyldes kedsomhed, at vi ger vil imponere nogle eller gerne vil vise verdenen en bestemt version af os selv. Og så er der situationerne, hvor vi køber noget fordi vi virkelig gerne vil have det. 

Det er kun i disse sidstnævnte situationer, at det er ’rigtigt’ for os at bruge vores penge. Hvis den varer eller service, vi køber, ikke bringer os stor glæde og livskvalitet, så er der ingen grund til at købe det. 

Prøv at spørge dig selv, næste gang du står nede i butikken eller er klar til at give dine dankort oplysninger til en webshop på nettet, hvorfor det helt præcist er, at du bruger dine penge lige nu? Vil denne varer eller service bringe mig lykke eller glæde i mit liv?

Hvis svaret ikke er ja, bør du nok ikke bruge dine penge.

Hold øje med tilbuddene

Vi bør ærlig talt alle blive en del bedre til at holde øje med gode tilbud. Gennem dem kan vi nemlig spare en hel del penge. Men det kræver jo så også, at vi holder et vågent øje og tager en mere aktiv rolle i forhold til vores økonomi og indkøb. 

Hvis du for eksempel ved at der er noget bestem du gerne vil have – lad os sige det er en lyserød globus – så er det bedst at vente, indtil lyserøde globusser rent faktisk kommer på tilbud. Du kan formentlig godt overleve et par uger (eller måske endda måneder) endnu før du får den lyserøde globus. Og måske du endda helt mister interessen for at købe en lyserød globus, når de endelig kommer på tilbud. Så har jo sparet de penge…

køber

Benyt automatisk overførsler

En anden grund til at mange af os ikke får sparet nok penge op er simpelthen, at vi ikke har gjort selve handlingen automatisk. I stedet for går vi manuelt ind og kigger på kontoen hver måned og tager en beslutning om, hvor meget vi kan (eller vil) spare op den måned. 

Du har meget større sandsynlighed for at spare en stor portion penge op, hvis du derimod benytter dig af automatiske overførsler gennem din bank og simpelthen automatisk overfører et fast beløb på din opsparingskonto i begyndelsen af hver måned.  

Skriv et svar