Hvad er forskellen på en rund og en firkantet trampolin?

Mand slår salto på trampolin
zzxx22

Hvis du bor i eller har besøgt et dansk villakvarter i løbet af de sidste år, er chancerne for at du har set op til flere havetrampoliner lige omkring 100%. Der findes nemlig ikke ret mange haver til huse med børnefamilier, der ikke har det populære legetøj stående på eller nedgravet i plænen. 

Langt de fleste af dem du ser, vil med stor sandsynlighed være runde, men der findes også firkantede modeller og overvejer du selv at investere i en, så læs med her, for du bliver måske overrasket over, hvilke fordele de to former har.

silhuet af børn på trampolin

Forskellen på en rund og en firkantet trampolin

Der er en lang række forskelle på de to modeller – ud over formen og netop derfor bør du også overveje nøje, hvad du vil have ud af din trampolin, når du skal ud og investere i en til haven. 

De runde modeller er rigtig gode til højde på springene og er som oftest blødere end de firkantede modeller. Derfor er det også de runde trampoliner, der er mest populære hos børnefamilier med mindre børn. 

Har I større børn, vil I gerne have mere plads på trampolinen eller skal den bruges til mere end bare leg i haven, så kan den firkantede version være et rigtigt godt valg. Ikke bare er den oplagt til større børn. Den er også perfekt, hvis der er gymnaster i familien, som gerne vil træne deres springrutiner på et fast underlag, der ikke trækker dem mod midten. Sidst men ikke mindst er det er rigtig godt valg, hvis du ønsker at bruge trampolinen til træning, der ofte kræver et fastere underlag end den runde model kan give. 

pige-trampolin

Fordelene ved en firkantet trampolin

Hvis du vælger en firkantet model, vil der være en række fordele i det den kan bruges på flere forskellige måder og bruges af folk i forskellige størrelser uden at give sig for meget eller virke for blød. 

En firkantet trampolin er fastere, har mere plads og flere muligheder. Derfor er det også en investering, som kan bruges i længere tid og som har et mere praktisk formål end blot hygge og leg i haven med de små. Når der trænes på den, vil fjedrene i de fire sider være under forskelligt pres alt efter, hvor du lander, hvilket giver et mere fast underlag og mere bounce i dine spring frem for de blødere versioner, hvor du både ryger langt ned og højt op. 

Skriv et svar