7 ting du ville ønske, at du ikke vidste

insekter
zzxx22

Det er ingen hemmelighed, at det i nogle tilfælde er nemmere at gå uvidende gennem livet. Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af – der er noget om sagen! Det gælder i hvert fald for de 7 hårrejsende facts, du kan læse her.

Millioner af mider holder fest på dig, når du sover

Millioner af mikroskopiske mider er til stedet på din krop, når du sover. De såkaldte Demodex-mider kan ikke ses med det blotte øje, men de spiser af din hud, alt imens at de lægger æg i dine hårrødder, og parrer sig. Når de er færdige, eksploderer de, da de ingen afføringskanal har.

80 millioner bakterier kan blive overført ved et 10 sekunders kys

Selv om et kys for det meste er en dejlig og sensuel oplevelse, så skal man nok ikke begynde at tænke for meget over, hvad der egentlig sker, når man kysser. I bund og grund skifter man mundvand med et andet menneske, og det betyder også, at baktier overføres. Selv om disse bakterier ikke er farlige, giver det alligevel stof til eftertanke.

Solen bliver vores endeligt

Hvis ikke krige, miljøkatastrofer eller andre menneskeskabte problemer bliver enden på jorden, så vil solen blive det. Om en billion år vil solen have forvandlet sig til en gigantisk ildkugle, der for længst har udtørret alle havene, og udryddet alt liv på jorden. Om 7,5 billioner år vil solen have opslugt jorden.

solen

Asteroider kan også blive vores endeligt

Hvis en asteroide med en størrelse på 1 til 10 km rammer jorden, vil det forårsage masseudryddelser. Der er for øjeblikket 15 kometer i denne størrelsesorden, som krydser stier med jordens kredsløb.

Skidt fra insekter og gnavere i fødevarer

Der er grænser for, hvad vores fødevarer må indeholde i forhold til nationale og internationale lovgivninger og reguleringer. De færreste er bare klar over, hvor denne grænse går. F.eks. er det tilladt af FDA i USA at visse fødevarer som chokolade indeholder ”skidt” fra insekter, gnavere, m.fl. Der må gerne være op til 90 insektfragmenter i 100 g chokolade, da det ikke anses for at være skadeligt for mennesker.

Man kan få en bændelorm fra ens kæledyr

Hvis man har hund eller kat, er der en chance for, at man kan få bændelorm. Chancen er dog meget lille, da man bliver nødt til at sluge en inficeret loppe, for at dette i realiteten kunne ske. Men muligheden er der!

Tastaturet på din computer er inficeret med bakterier

Tastaturet tilhørende computeren på dit kontor har 400 gange flere bakterier end toilettet på dit kontor. Hvis man tænker over det, er det måske ikke mærkeligt. Hvor ofte bliver ens tastatur vasket i forhold til, hvor ofte et toilet rengøres? Tænk over det, næste gang du krummer med rundstykker ned i dit tastatur.

bakterier

Skriv et svar