3 gode idéer til tidsfordriv, der gør dig klogere

Tidsfordriv
zzxx22

I nogle perioder har man virkeligt meget tid, men man aner ikke, hvad al den tid skal bruges på. Hvis du for eksempel sidder midt i din sommerferie, regnen vælter ned for 7. dag i streg, huset er fuldstændigt rengjort, alle museer er besøgt, og alle veninder er kontaktet og opdateret. Og du vil jo helst ikke spilde tiden med blot at sidde og kukkelure – så hvad skal du bruge al den nyvundne tid til – som måske endda kan gøre dig klogere?

læsning

Sudoku og kryds og tværs

Hvis du godt kan lide at udfordre dig selv, men samtidig gerne vil bevare det hyggelige element, så kan både sudoku og kryds og tværs være en super god adspredelse og en genial måde at fordrive tiden på. Og ikke nok med det; du bliver også klogere, selvom du måske ikke troede det.

Således vil sudoku udfordre din logiske sans og hjælpe dig med at tænke mere logisk og rationelt. Når du løse sudoku, løser du en lille gåde, og ikke nok med, at du bliver udfordret – du bliver også belønnet, når gåden endelig går op.

På samme måde gælder med kryds og tværs. Det er videnskabeligt bevist, at krydsord kan være med til at styrke hukommelsen og optimere den måde, du tænker på. Derudover har det også den fantastiske sideeffekt, at dit ordforråd bliver meget større. Du kan vælge mellem mange forskellige sværhedsgrader lige fra navnet på et græsk tegn og over til børneudgaver, hvor man skal gennemskue en tegning af en si. På den måde kan du også hele tiden udfordre dit eget niveau, lære mere og mere og blive klogere og klogere.

Bøger, magasiner og tidsskrifter

Bøger, aviser og magasiner er naturligvis helt oplagte metoder til at fordrive tiden med, men stort set uanset hvad du måtte vælge, vil du også blive klogere. Bøger kan lære dig gode ting, som du ikke anede, at du ikke vidste eller havde brug for at vide, og de kan være med til at udfordre din måde at se verden på. Det gælder, uanset om det er skønlitteratur eller faglitteratur.

På samme vis kan diverse magasiner lære dig nye sager inden for nærmere afgrænsede områder, og du vil oftest også falde over en artikel eller et opslag, som du ikke troede kunne være så interessant, som det faktisk viste sig at være. Du vil helt sikkert kunne lære noget nyt, og samtidig kan du holde dig helt opdateret på, hvad der sker inden for mode, forskning, videnskab eller studier – afhængig af hvilket magasin du har kastet dig over.

I forhold til tidsskrifter og aviser er det naturligvis indlysende, at du bliver klogere – her handler det om at blive klogere på sin samtid, og det der sker i verden lige nu. Det gør det helt automatisk interessant og spændende.

smart

Dokumentarer og film

Hvis du ikke orker at tænke alt for meget, men stadig gerne vil lære, så lad dig inspirere og underholde af de mange dokumentarer og film, der i dag kan streames nemt og hurtigt via forskellige streaming tjenester. 

Vælg et emne, som du intet ved om, eller som du kun har meget begrænset kendskab til. Vær åben og indstillet på at suge til dig uden at lade dig påvirke af dine egne forudindtagede holdninger eller meninger. Så vil du nemlig kunne lære nye ting ud fra de mest simple dokumentarer og film.

Skriv et svar