Student i en af Danmarks storbyer

fly
zzxx22

Bor du i Jylland og føler dig langt væk fra der, hvor alt det sjove sker; overvejer du nogle gange, om storbylivet er noget for dig, men føler, at København alligevel er for meget hovedstad? Så er det måske nærmere Fyn og Odense, du skal tænke i. Odense er Danmarks andenstørste by, og byder ligeså vel som København på forskellige attraktioner, muligheder og frihed. Hvis dette er hvad du søger, hvorfor så ikke tage derover, lære stemningen og eventuelle kulturforskelle at kende, samt få dig en uddannelse.

Dit liv, dine muligheder, dine valg

I Nordjylland vil det mest oplagte være at tage på Aalborg universitet. Men det er ikke nødvendigvis ens betydning med, at det er på Aalborg universitet, du helst vil gå. Vi lever i det senmoderne samfund og teknologi har udviklet transportmidler, der gør det muligt at rejse mellem destinationer som aldrig før – hvis ikke vi udnytter dette, hvad er så pointen? Når du vælger universitet, er det vigtigt, at du tænker på, hvad du gerne vil – det er trods alt dit liv og din chance til at udforske verden – dette gælder også, hvis universitetet ikke er det, der kalder på dig.

Odense

At rejse frem og tilbage mellem Odense og Aalborg vil selvfølgelig blive dyrt i længden – især hvis du rejser hver weekend. Ikke desto mindre er det muligt. Det er dog usandsynligt, at du vil rejse hjem hver weekend. Når du først har fundet dig til rette derover, har fået en masse nye venner og bruger det meste af din tid på studiet, er det ikke sikkert behovet for at komme hjem til andet end familiesammenkomster, overhovedet vil vise sig.

Transporten fra Jylland til Odense – og tilbage igen

Når du går på universitetet, er det vigtigt, at du kan disponere din tid. Og kommer du fra Jylland og går på Odense universitet, kommer noget af din tid til at gå med transport. Det vil være fuldstændig umuligt at blive boende i Jylland, så her kan det være en fordel at finde en lejlighed eller søge ind på et kollegie. Dog vil de fleste ønske at se deres familie engang imellem – om ikke andet til de vigtigste højtider og begivenheder. Her er den offentlige transport behjælpelig. At have en bil, når du bor i en storby tæt på dit universitet, er en unødvendig udgift. Selvom offentlig transport kan være dyrt, især hvis du rejser på enkeltbilletter, så betaler du i sidste ende, kun for det du bruger, og der er rig mulighed for at gøre det billigere med forskellige abonnementer eller blot et rejsekort. At rejse med bus og tog fra Nordjylland til Odens tager dog lang tid. Fordelen er, at du kan arbejde på farten og det er mere miljøvenligt end at flyve. Til gengæld tager flyveturen ikke ret lang tid. Her vil du bruge lidt ekstra tid, både i Aalborg lufthavn samt lufthavnen i Odense, men igen, kan denne bruges produktivt, eller du kan bruge tiden til at slappe af med en god bog. Hvad du foretrækker, er helt op til dig.

cykel

Skriv et svar