Spar penge ved at købe brugte bøger

Bog med levende fortælling
zzxx22

Mangler du nyt læsestof? Elsker du at købe de bøger, du læser? Der kan være noget helt særligt ved at have en bog, som man ved, er ens egen, i modsætning til de bøger, som du kan låne på biblioteket. For mange er bøger også et samleobjekt, og nogle har flere reoler i hjemmet, som er spækket med bøger. 

Hvis du ofte køber nye bøger til bogreolen, så er dette sikkert en forholdsvis dyr fornøjelse. Da kan du overveje et andet alternativ – nemlig at købe bøgerne brugt. Dette er en mulighed, som både er billigere og mere miljøvenlig. Ofte kan du også få brugte bøger i en rigtig fin stand. 

Læs mere her!

 Læsning

En bæredygtig løsning

Der kan være mange fordele ved at købe bøger brugt. Hvis dette ikke er noget, som du før har overvejet, bør du helt sikkert overveje muligheden nu! Du kan bl.a. købe brugte bøger hos Bøgermedmere. Her er de klar over, hvad sand læseglæde er, og de sælger kun brugte bøger, som er i god stand. 

En af de største fordele ved at købe brugte bøger er, at dette er en mere klimavenlig løsning. Ofte er der intet i vejen med bøger, som sælges brugte. Det er altså spild af ressourcer, hvis disse bøger blot skulle smides ud. 

I stedet for at smide de brugte bøger ud kan du købe dem og give dem nyt liv. Selvom en bog er brugt, gemmer den jo stadig på den samme gode fortælling. Din læseglæde bliver på ingen måde mindre ved at læse en brugt bog. 

Brugte bøger er ofte billigere

I langt de fleste tilfælde er det meget billigere at købe bøger brugte i stedet for fra ny. I særtilfælde – fx i antikvariater – kan nogle brugte bøger være meget dyre, selvom de er brugte. Dette skyldes dog ofte, at der er tale om en særligt sjælden udgave af en bog, som samlere derfor er villige til at betale mere for. Det kan også være, at bogen er meget gammel, og derfor koster mere. 

Dog gælder det, at brugte bøger næsten altid fås langt billigere end nye bøger. Du har altså mulighed for at spare en god portion penge ved at købe dine bøger brugte. 

Du kan købe brugte bøger mange steder. Brugte bøger fås bl.a. i genbrugsbutikker og i antikvariater. Det er også muligt at købe brugte bøger over nettet. 

Gamle bøger

Det er det indre, der tæller

Du har sikkert hørt ordsproget, “Man skal ikke dømme en bog på omslaget”. Dette er i den grad et slogan, man skal forsøge at huske på, når det kommer til brugte bøger. 

Selvom bogen måske er mere slidt udenpå, er indholdet stadig det samme. Det er ikke bogens fortælling, som ændrer sig, fordi bogen er brugt og læst af andre før. 

Ofte er der også en vis charme over brugte bøger. Det gør ikke noget, at man kan se på bogen, at der er andre, der har læst den før en selv. Dette kan blot give én en følelse af samhørighed med bogens tidligere læsere.

Skriv et svar