Se disse spøjse juletraditioner fra det store udland

jul
zzxx22

Selvom julen selvfølgelig først og fremmest er en kristen højtid, så er jul faktisk ikke det samme alle steder i verden. Derfor følger der her nogle af de mest spøjse og pragtfulde juletraditioner som verden har at byde på.

Jul med spindelvæv

Ukraines bidrag til julefestlighederne hører også til en af de mere mærkelige. Ukrainerne har nemlig en juletradition, hvor der produceres kunstige dekorative spindelvæv, der er at finde overalt i de ukrainske byer. Denne unikke tradition har rødder tilbage til en gammel historie, hvor en fattig enkekvinde og hendes børn var så fattige, at de ikke engang kunne pynte deres juletræ. Husets edderkopper fik dernæst medlidenhed med familien, og besluttede sig derfor for at pynte juletræet med deres smukke spindelvæv – til stor overraskelse for børnene julemorgen.

Kentucky Fried Christmas

Japanerne er bestemt ikke kendt for at holde sig tilbage, når det gælder besynderlige trends og traditioner, men denne tager måske nok præmien. Selvom om Japan traditionelt set ikke holder jul, så vælger mange japanske familier i dag alligevel at fejre jul. Dette gøres med manér ved at springe flæskestegen over, og i stedet aflægge den lokale KFC-kæde et besøg til et usædvanligt julemåltid.

Julepickles

Vores alle sammens juletræer har rødder tilbage til en gammel tysk tradition fra det 16 århundrede. Selvom størstedelen af verden i dag har deres juletræ som centralt element, så har den tyske juletræhistorie dog andet at byde på. Var du f.eks. klar over, at tyskerne den dag i dag gemmer en syltet agurk i deres juletræer. Pointen med denne mildest talt unikke tradition er, at det nu er op til familiens børn at finde den syltede agurk.

Heksen Belfana

Sidst men ikke mindst har støvlelandet Italien en uventet juletradition. I italien er der nemlig mere end julenisser, juletræer og juleand. Ifølge en gammel tradition, så vil en gammel kvinde med navnet Belfana besøge alle italienske børn for at fylde deres strømper med godter og gaver – selvfølgelig kun hvis de har opført sig ordentligt. På samme måde som julemanden vil Belfana finde vej til børnenes sokker via skorstenen. Inspireret? Hvad med at lave jeres helt egen juletradition i år. Her er en kviklån oversigt, der kan hjælpe jer med at udleve jeres vildeste juledrømme. Julen kan nemlig være rigtig dyr – men hvis du finder et billigt forbrugslån, kan du let afbetale et mindre lån i løbet af næste år. Man kan ikke sætte pris på en god jul, men husk at låne ansvarligt.

 

Skriv et svar