Sådan vælger du den rette flaske vin

zzxx22

Enten er man det, eller også er man ikke. Vinentusiast. Der findes mange vinelskere, der nyder at nørde og snakke om vinen, inden flasken tømmes. Der findes, ligeledes, mange som blot nyder at drikke et glas vin, uden at tænke for meget over druesorten og vinens alder. Mange bliver glade når der er tilbud på vin, uanfægtet af nørderi og interesse.

Hvordan drak romerne vin?

Vi danskere nyder et glas vin, tit og ofte sammen med venner, familie eller bekendte. Vi drikker rødvin når vi spiser kød, og hvidvin hvis det er fisken, som indtager aftenens spisebord. Inden denne sofistikerede form for vindrikning blev populær, og anset som den gængse kutyme, blev der før i tiden drukket vin, i stor stil. Romerne og grækerne er to forskellige perioder, med næsten samme vinforbrug. Fælles for disse perioder var, at vinen var langt den mest populære alkoholiske drik, faktisk næsten den eneste. Mændene drak rødvin, i store mængder, og kvinderne drak den fine, lette hvidvin. Denne fordeling af vinen har ændret sig, drastisk.

Hvilke vinmyter er sande? Hvilke er falske?

Vin med skruelåg er lig med dårlig vin, de ublu vin-gardiner afslører vinens kvalitet, og mange flere. Vi kender alle sammen mange forskellige myter omhandlende vin, nogen er sande, andre falske. Her er nogle falske vinmyter: Vinens alder fortæller, ikke nødvendigvis, noget om kvaliteten, mange vine bliver lavet til at skulle drikkes nu og her.  Vingardinerne fortæller i virkelighed blot hvor meget alkohol og sukker vinen indeholder. Billige vine er ikke dårlige vine, en hovedregel er at en vin ikke kan blive dyrere end 500 kr., efter dette betaler man for mærket.

Tilbud på vin kan købes til de lange varme sommeraftener

Tager man på ferie i vinens hjembyer, som Spanien, Frankrig eller Portugal og sætter sig ved douro-floden med en flaske god, lokal vin, smager den oftest himmelsk. Kommer man herefter hjem til Viborg med den samme flaske, smager den, oftest, ikke helt som den dag i Portugals frodige oase. Vi elsker dog stadigvæk, en god flaske vin til de lange sommeraftener, på venners altaner eller terrasser. Vinen er den alkoholiske drik der, med høj sandsynlighed, bliver dyrket mest som samtale-drik. Sidder man og drikker en flaske vodka sammen, bliver man hurtigt fulde og der går sømandsviser i den. Drikker man vin, bliver tungen blot smurt, langsomt, og man bliver bedre til at snakke.

Hvilken alkohol skal vi lærer at drikke først?

Man ser mange tendenser i nutidens ungdom, som kan virke mere barnlige end ungdommelige. Når teenagealderen banker på, og lysten til at feste begynder, kommer der også de første drukture, og hermed de første møder med alkohol. I dag kan man møde unge der, mange gange, har været fulde eller berusede men aldrig drikker øl, vin eller spiritus. Det er blevet muligt at drikke alkoholiske drikke, uden smagen af alkohol fremtræder, overhovedet, i drikken. Sodavands-lignende drikke, med samme alkoholprocent som en øl, eller et glas vin kan findes på mange hylder i de danske supermarkeder.

Skriv et svar