Sådan pifter du din stue op

lyskaede
zzxx22

Efter corona-epidemien er vi alle blevet tvunget til at være mere hjemme. I denne periode, hvor hjemmet ikke bare har været en aflæsning- og pålæsningsstation og manges reelle arbejdsplads, er mange danskere blevet mere bevidste om, hvordan deres egentlige indretning ser ud. 

Nogle har måske fundet ud af at de oplevelser de lever i, ikke er optimale og kunne trænge til at blevet frisket op. Hvis du kan genkende dig selv i nogle af disse ting, kan du med fordel læse med videre her.    

Stue

Rod er fysisk stress

Selvom ingen kan lide når alting flyder, er der stadig mange mennesker, der er dårlige til at rydde op. De seneste strømninger med minimalisme og Maria Kondo har dog lært os at rod er fysisk stress og, at det forbedrer ens livskvalitet drastisk, hvis alt er ryddet og indordnet i systemer. 

En ren stue gør også at det bliver nemmere at finde ting. Hvis du får ryddet op, behøver du ikke længere at bruge 15 minutter på at finde fjernbetjeningen for at tænde fjernsynet. 

Lav et system. Det kan være rigtig smart at opsætte et system, sådan du altid ved hvor alting er. Du kan med fordel investere i nogle flotte kommoder eller skabe, som du kan organisere alle de ting, der ligger og roder i.  

Når du er færdig med at rydde op og har fået organiseret dine ting, er det med at holde det rent frem for at gøre rent. Hvis du hver dag bruger ti minutter på at rydde lidt op, kan du vinke farvel til lange oprydningssessioner og kun gøre rent, når gulvet trænger til at blive støvsuget.

Få fed belysning 

Når du nu kan sidde og nyde din nye rene stue, er det vigtigt at den er sat i den rigtige belysning. Mange lægger ikke mærke til det, men lys har en enorm betydning for, hvordan vi oplever et rum, og stuen er ikke en undtagelse.

Hvis du gerne vil have en hyggelig stemning, kan du vælge nogle pære, der har et mere afdæmpet gult lys, der skaber en rolig og hjemlig stemning. Hvis du derimod, som mange mennesker gør, bruger din stue, til små-arbejde om aftenen, kan det være, du skal investere i noget mere hvidt lys.  

Selvom det kunne være rart, har alle mennesker ikke det privilegie at have et rum til alt. Derfor er det også meget sandsynligt du har brug for forskellige slags lys til forskellige stemninger. Her kan det være smart at investere i noget LED-lys.

Med RGB led strips kan du selv bestemme hvilken farve dit lys skal være, når du vil. På den måde slipper du for at købe dobbelt så mange lamper. Ovenikøbet får du også muligheden for at få lidt festlys, når nu du får dine venner på besøg til drinks.

Bog på stuebord

Vælg en flot sofa

Sidst men ikke mindst er det vigtigste møbel i stuen selvfølgelig sofaen. Sofaen er det centrale sted i stuen, og også det sted, som bringer familien sammen. Derfor er det ikke nogen dårlig idé at bruge lidt ekstra på en god sofa. 

Når du vælger din sofa, skal du tænke over, hvor komfortabel den er, men også hvor flot den er. Køb en sofa, der passer til dine behov. Har du en familie med tre små børn, er det for eksempel ikke den bedste idé at købe en virkelig flot og dyr sofa. 

Skriv et svar