Sådan hjælper du dit barn til bedre karakterer i skolen

zzxx22

Karakterer er vigtigt end nogensinde før, også i folkeskolen. Større krav på ungdomsuddannelserne betyder, at børn med lave karakterer kan få meget svært ved at komme ind på drømmeuddannelsen og senere hen drømmejobbet. Ikke alle børn har det dog lige nemt i skolen, og som forældre kan det være frustrerende at være vidne til, og så samtidigt ikke gøre noget for at hjælpe barnet. Men hvad kan I som forældre egentligt gøre for at hjælpe dit barn til bedre indlæring og karakterer? Her giver vi et par bud på, hvad I kan gøre.

Lektiehjælp

Lektiehjælp kan foregå på mange måder. Nogle modtager lektiehjælp i skolen efter undervisning, mens andre modtager lektiehjælp fra forældrene i hjemmet. Begge løsninger er der dog udfordringer ved. Skolens lektiehjælp fungerer som den almindelig undervisning, hvor der sjældent er særlig meget tid til den enkelte elev, mens mange forældre med den anden løsning oplever at være udfordret på deres egen viden om faget. Her kan det være en ide at tage kontakt til et ekstern privatunderviser, som kan hjælpe dit barn med de fag og udfordringer dit barn står over for i skolen. Netop sådan en service tilbyder Learny, hvor I kan søge efter undervisere med netop de kompetencer i ønsker, som så bedst muligt kan hjælpe jeres barn.

Gør dit barn nysgerrig og interesseret

Desværre er det ikke så simpelt som bare at fortælle dit barn, at han eller hun skal være nysgerrig og interesseret i undervisningen. Dog kan I som forældre selv udvise interesse og nysgerrighed i jeres barn undervisning, hvilket kan smitte af på barnet. Snak med dit barn om barnets oplevelser, og vis barnet at i er interesseret i hvad han eller hun går og laver. Husk dertil at rose barnet for dennes fremskridt, og motiver barnet til at blive endnu bedre og arbejde endnu hårde for de ønskede resultater.

Udfordre dit barns faglighed

Som barn kan det ofte være svært at se meningen i alt undervisning. Her kan I som forældre hjælpe barnet ved at vise i dagligdagen, hvordan de tillærte kompetencer i fag som matematik, engelsk og biologi kan blive brugbare. Når I er ude og rejse, motiver så barnet til at tale på engelsk til dem i møder, og prøv at inddrag barnets viden og kompetencer indenfor fag som matematik, biologi med mere i de små dagligdags ting i gennemgår.

 

Skriv et svar