Sådan bliver du gode venner med din kat

kat
zzxx22

Den almene forståelse om, at hunden er menneskets bedste ven, mens katten i langt højere grad er en enspænder har hersket i lang tid, og i mange tilfælde er det såmænd også rigtigt. Det er for eksempel akademisk bevist, at katten vil spise sin ejers lig, mens det samme ikke behøver at være en skræmmende tanke for de mange danske hundeejere. Det samme gør sig dog i øvrigt gældende for dyrenes vaner, mens du stadig er i live. Hvor hunden som oftest gladelig leger apport med dig, henter en kat allerhøjest et par mus til dig af ren sympati grundet din manglende evne til selv at jage og fange et bytte.

Vejen til hjertet er gennem maven

De mange forskelle mellem hunden og katten som kæledyr betyder imidlertid ikke, at du ikke kan have et meningsfyldt og godt forhold til din kat. Du kan sågar gå hen at blive gode venner med den, om end det kræver en anden tankegang, end hvis du har været vant til at træne hunde. At beskrive katten som en enspænder er nemlig meget sigende, og du skal derfor ikke regne med en kat, der altid er energisk og vil være sammen med dig. Er du lige sådan, kan det dog være et langt bedre valg end en hund, der gerne skal ud på daglige ture. I stedet kan du fostre et godt forhold til din kat andetsteds end gennem lange gåture og jagtlege.

kattefoder

Bare det faktum, at det er dig, der giver den mad, er for eksempel en kæmpe fordel i den proces. Som nævnt ovenfor, kan det nok ikke undgås, at kattens jagtinstinkter lader den tro, at den er dig langt overlegen til den slags. Samtidig vil de fleste katteejere nok gerne skrive under på, at katten sjældent siger nej tak til en skålfuld mad. Som med så mange mennesker, er vejen til en kats hjerte altså igennem dens mave, og på mærkedage, kan du således forkæle den og derved forbedre jeres relation med lidt ekstra lækker kattemad. Det kunne for eksempel være Eden kattefoder, som både er fyldt med alt det, en kat skal bruge, men som samtidig smager godt. I hvert fald hvis man er en kat.

Appeller til kattens instinkter

Den generelle regel for at opbygge et godt forhold til din kat er altså at appellere til dens helt grundlæggende instinkter, såsom lysten til at jage og spise. Andre lidt mere obskure katteinstinkter, der kan lede dig af samme vej er ting såsom at gnubbe dens hovedbund eller møde den med halvlukkede øjne. Begge er ting, der simulerer forholdet mellem moder og killing, og som derfor er den sikre vej til et godt forhold. Hvis du tør, kan du sågar forsøge at give den et slik med tungen.

Skriv et svar