Sådan begynder du at træne

Kvinde som løber foran en solnedgang
zzxx22

Det er altid at begynde at træne, derfor er det altid bedst at gøre det så nemt for sig selv som muligt. Det første skridt imod god træning er at finde de rigtige øvelser. De forskellige træningsøvelser har nemlig stor betydning for, hvilke resultater man får. Derfor starter et godt træningsforløb med at lære lidt om de forskellige træningstyper.

Mand som skal til at løfte vægte

Styrketræning 

I styrketræning vil man gerne træne ens muskler. I denne form for træning, er det vigtigt, at man udfordrer sig selv med mere og mere vægt, da det gør træningen mest effektiv. Når det gælder styrketræning, skal man helst være udmattet efter et sæt på omkring 10-15 gentagelser. I styrketræning er det vigtigt, at man tager hvil mellem sættene. 

Konditionstræning 

I konditionstræning vil man gerne øge ens udholdenhed. Det er typisk i træningsformer som cykling, løb og svømning. Hvis man gerne vil have hurtige resultater, kan det bedst betale sig at lave intervaltræning, hvor man giver alt, hvad man har i et stykke tid og slapper af i et kort stykke tid. Ved konditionstræning kan man også sagtens opnå resultater, hvor man ikke laver intervaltræning. 

Udstrækning 

For at undgå skader er det vigtigt, at man starter og slutter ens træning ordentlig. Man skal altså helst være varmet på inden, man begynder at træne og slutte af med at strække ud. 

Grunden til at opvarmning er vigtigt er, at man ikke pludseligt begynder at belaste ens muskler meget, men i stedet forbereder dem henover tid. Når man så strækker ud efter en træning, gør man ens muskler smidigere og hjælper dem med at finde på plads igen efter, de er blevet belastet, 

Mand som løber på løbebånd

Gør det nemmere for dig selv at træne 

Det er altid nemmere at gøre noget, hvis det er en del af ens rutiner. Derfor er det vigtigt, at du træner jævnligt, så du vænner dig til at skulle finde træningstøjet frem. Mange har faste ugedage, hvor de skal træne, og andre finder tid gang til gang. Hvis du har svært ved at komme afsted, så kan du overveje at finde en fast træningsmakker. På den måde motiverer I hinanden til at komme afsted. Det er heller ikke helt uden betydning, hvor du træner. Jo tættere det er på enten dit arbejde eller hjem, jo mere tilbøjelig vil du være til at tage af sted. Hvis du gerne vil lave konditionstræning, som fx løb, kan du overveje at investere i dit eget løbebånd. På den måde kan du ikke bruge vejret som undskyldning. Du kan læse mere om løbebånd blandt andet Odin T8 her.

Skriv et svar