Ved du, hvorfor vi får rynker? Find svaret her

Hud closeup sort og hvid
zzxx22

Alle mennesker får rynker med tiden. Det hører med til det at blive ældre. Med ved du egentlig, hvorfor det er, vi får rynker? Det kan du læse mere om her, ligesom du kan læse mere om, hvordan man kan komme rynkerne til livs, hvis man ønsker det.

Kvinde portræt i sort og hvid

Hvorfor får vi rynker?

De fleste er klar over, at rynker er noget, der kommer med alderen, men det er med al sandsynlighed de færreste, der ved, hvornår denne ældningsproces begynder at finde sted. Sagen er nemlig den, at vores hud faktisk allerede begynder at ældes fra vi fylder 25 år. Ældningen går langsomt og vil som regel ikke kunne ses i de første år, men i takt med at huden bliver dårligere til at binde væske og til at producere stoffer som kollagen og elastiske fibre bliver huden gradvist ældre at se på. Det skyldes, at kollagen giver fylde, mens de elastiske fibre giver elasticitet. Når hudens evne til at producere disse stoffer, er det således helt naturligt, at den bliver mere slap og tør, hvilket altså resulterer i rynker.

Forværring af rynker

Rynker er altså noget, som forekommer helt naturligt i takt med, at huden ældes. Man kan ikke undgå, at denne proces forekommer og kan således heller ikke undgå rynker i et eller andet omfang. Men der er også visse ting, som kan fremskynde processen og gøre rynkerne mere fremtrædende, end de ellers havde været. Her kan blandt andet nævnes:

  • Solbadning og brug af solarie
  • Rygning
  • Usund kost
  • Særlig mimik

Ældre kvinde med briller og skjorte

Kom rynkerne til livs

Rynker er altså et langt stykke hen ad vejen et naturligt forekommende fænomen, som alle mennesker i en eller anden grad vil opleve med tiden. Men ikke alle kan affinde sig med, at deres hud bliver rynket og ønsker således at komme rynkerne til liv eller i al fald at reducere dem.
Der findes mange produkter på markedet, som skal kunne reducere rynker. Nogle produkter har en forebyggende virkning, mens andre har til formål at reducere de rynker, som allerede er kommet. Nogle af disse produkter virker bedre end andre, og i mange tilfælde kan man ende ud i at bruge et produkt uden nogen egentlig gavnlig effekt. Vil du gerne føle dig sikker på resultater, og ønsker du dig resultater hurtigt, er en yderst effektiv rynkereducerende behandling ikke-permanente fillers, som ganske enkelt glatter rynkerne ud og altså giver resultater med det samme. Ikke-permanente fillers kan for eksempel være Restylane og Juvéderm. Denne type af fillers består af mestendels vand og en andel hyaluron, som er et sukkerstof, der naturligt findes i huden. Det kan derfor nedbrydes af kroppen og nedbrydes gradvist i løbet af 6-9 måneder. Er du interesseret i at prøve fillers, er dette altså en oplagt løsning.

Skriv et svar