Hold huset rent på trods af kæledyr

Hund i lænestol
zzxx22

Mange forbinder erhvervelsen af kæledyr med tabet af et tidligere så rent og ryddeligt hjem, men sådan behøver skæbnen langt fra at se ud. Med disse få simple tricks vil et kæledyr i familien ikke få konsekvenser for renligheden. 

familie gør rent

Indeklima  

Indeklimaet er altafgørende for din egen såvel som andres oplevelse af velvære i boligen. Desværre har tilstedeværelsen af kæledyr, især med pels, det med at forværre luftkvaliteten. Det er også i luften, at størstedelen af de allergifremkaldende stoffer, som dyrene afgiver, findes. Det siger derfor også sig selv, at det er helt essentielt at huske at lufte ud jævnligt i boligen. Det kan gøres simpelt ved at lave gennemtræk tre gange dagligt i få minutter. 

Beskyt møbler

En anden faktorer som hurtigt er med til at bevidne om tilstedeværelsen af kæledyr, er uheldigvis de kradsemærker som kan forekomme op og ned ad vægge samt møbler. Det er en helt naturlig del af dyrenes adfærd, men ikke særlig imødekommende overfor familiens splinternye sofa. 

For at undgå dette kan det være en god idé at give dyret et alternativ til møblerne. Hos katte kan kradsetræ være en fremragende løsning. De fås i flere forskellige farver og figurer, og bringer tilmed mange fordele til din kat. Få mere information om kradsebræt her.

 sofa-katte

Indret efter kæledyret

Et kæledyr giver mange glæder, men man kan ikke komme uden om, at det også kræver lidt ekstra arbejde, især hvad angår rengøring. Man kan med fordel indrette sin bolig, så den er nemmere at gøre ren. F.eks. ved at vælge lædermøbler fremfor stof, flise- eller trægulv og store overflader, som er nemme at tørre af.

Vask dit kæledyr

Det er ikke nok at holde luften og boligen ren, man bliver selvfølgelig nødt til også at holde selve dyret rent, hvis ikke, bliver det blot som at skovle sne, mens det endnu sner. Dyr får nemt beskidte poter og våd pels, når de har været ude, og det er derfor vigtigt at tørre dem af, før de render ind i boligen. En idé kan være at have et håndklæde liggende ved hovedindgangen. Desuden anbefaler eksperter, at man bør give sit kæledyr en vask hver anden uge.

 

Skriv et svar