Skal du bruge penge på dig selv eller børnene?

børn
zzxx22

Vi forældre har det nogle gange med at bruge alt for mange penge på vores børn og alt for lidt på os selv. Selvfølgelig skal man give sine børn gaver nu og da – men det kan nu også tage overhånd.

Her går vi lidt i dybden om, hvorfor det ikke er godt at give sine børn alt hvad de peger på. Og hvordan du kan bruge lidt flere penge på dig selv.

penge

Vi har alle lyst til at bruge penge på vores børn…

… men nogle gange skal vi lade være. 

Vi kan hurtigt komme til at overforkæle vores børn, hvis vi efterkommer hvert eneste lille ønske de har og køber dem alt det der har lyst til at have. Og det er ikke spor godt for vores børn i længden.

Hvis vi ender med at overforkæle vores børn imens de er små, så bliver de ved med at forvente, at de kan få alt hvad de peger på jo ældre de bliver. Og sådan hænger verdenen ikke sammen.

Selvfølgelig skal man give sit barn gaver af og til – især hvis det er noget der betyder noget for dem. 

Støt gerne din datter, når hun i flere tigger om at begynde til hip hop. Køb hende noget træningstøj, betal for hendes undervisning og så videre.

Og hvis din søn viser stor interesse indenfor gaming – og lidt af et talent indenfor det også – så kan du godt kigge lidt på hvad der er den bedste gamer stol til børn. For måske det kunne hjælpe hans spil lidt, så han måske endda kunne komme til at spille på højt plan engang?

Det er helt i orden at give sin børn ting af og til – men det skal heller ikke tage overhånd. 

At lære sine børn, at man ikke kan få alt her i verdenen som man peger på, er skam også en gave i sig selv – og endda en der er værd at give flere gange.

Invester i din hobby

En helt oplagt måde du kan begynde at spendere lidt flere penge på dig selv, er ved at bruge dem på din hobby. 

Elsker du bare heste og kunne du godt tænke dig at gå til nogle ridetimer? Eller er gartneri lige noget for dig og kunne du egentlig godt trænge til nogle flere blomster ude i haven, som du kan gå og nykke i.

Hvis det er haven, som du gerne vil spendere lidt flere penge på og gøre rigtig flot, så kan du jo overveje at købe en billig færdighæk. Så behøver du ikke vente i flere år på, at din hæk gror op i en bare nogenlunde højde. 

gartneri

Brug penge på selvforkælelse

Hvis du ikke rigtig har en hobby, som du har lyst til at kaste flere penge efter, så kan du jo også altid bruge dem på en god gammeldags omgang selvforkælelse.

Tag en tur i sauna eller ned til en massør og få rystet op i de gamle stive muskler. Nyd den frihed du får ved at bruge dine penge på dig selv.

 

Skriv et svar