Oplevelsesgaver er de fedeste gaver – så brug dem dog!

bungee jump
zzxx22

 

Oplevelsesgaver ligger jf. mange livsstilseksperter helt i tidsånden. Vores materielle behov er for længst mættet. Langt de fleste danskere har flere ting end de overhovedet kan overskue. Det viser sig også ved, at rigtigt mange siger at de har problemer med at finde på gaver. Fordi hvad skal man dog give til folk der allerede har alt, og endda for meget af det?

Svaret på disse problemstillinger er – giv en oplevelse i gave. Oplevelser tager ingen plads på hylden. Oplevelser er helt udmærkede gaver. De er den mest direkte vej til at skænke glæde til en kær ven eller slægtning.

Problemet er bare, at mange der får en oplevelsesgave så ikke bruger den!

Knap en fjerdedel af oplevelsesgaver går til spilde

Oplevelsesgaver har stærkt vokseværk. Vi køber oplevelsesgaver som aldrig før. 27% af danskerne tilkendegiver i en undersøgelse, at de har tænkt sig at give en oplevelsesgave næste gang de køber en gave. Det giver en omsætning der på årsgennemsnit kommer på over 2 milliarder kroner. 

En YouGov undersøgelse som Politikken har publiceret, viser dog at 23% af alle oplevelsesgaver aldrig bliver indløst inden forfaldsdatoen. Det er en meget kedelig tendens. Og ingen er mere ked af det end udbydere og arrangører af oplevelsesgaver. De vil naturligvis helst have at folk også får glade af oplevelserne. Selv om det er en nem forretning, når man slet ikke behøver levere varen som er blevet betalt. 

kitesurfing

Hvad kan det skyldes?

Det gisner de professionelle også over. Faktum er, at folk tit tager fejl i hvad gavernes modtagere ville glæde sig over. Fx køber mange kvinder aktion prægede oplevelser til deres mænd. Der gemmer sig åbenbart en del ønsketænkning bag. Fordi mange af disse adrenalin oplevelser ender med at blive byttet til fx en middag på en fin restaurant. 

Hvis du har planer om at give din kæreste en oplevelsesgave har du måske brug for at få meget mere inspiration til den personlige gave til hende.

Heldigvis kan oplevelsesgaver nemt byttes. I Belgien har man nu lavet nogle deciderede bytteservice websider til oplevelsesgaver. Der kan du fx søge på ”bytte aktion gave for biografbilletter”. Naturligvis går det også den anden vej. 

Det kommer garanteret også snart i Danmark. Prøv at tjekke på de sociale medier indimellem. Det er garanteret der hvor det er først at finde. Ellers kan du altid bytte hos udbyderen.

Fordelen med deciderede bytteservice sider er, at du også kan bytte gaver på tværs af udbydere, arrangører og geografisk lokation. 

brombærdessert

Tænk realistisk 

Når du vil give en oplevelsesgave, prøv at sætte dig ind i den anden person, så objektivt som mulig. Det drejer sig ikke om hvad du mener, at den anden bør glæde sig over. Pointen er at finde noget som modtageren af gaven ønsker sig, og ikke hvad du ønsker dig for hende eller ham. 

Mod et mindre gebyr kan du hos mange udbydere af oplevelsesgaver også forlænge forfaldsfristen. Det kan også være en god ide. De fleste af os har travle hverdage. Især en udendørs oplevelse kræver sammenfald af mange kriterier, hvis det skal blive en god oplevelse. 

Du skal finde tid til det i kalenderen, og så skal årstiden og vejret også spille med. Det er ikke så sjovt når du får en omgang kitesurfing foræret, men du har først tid til at gøre det i januar. 

Skriv et svar