Disse kræftformer bør du være ekstra opmærksom på som kvinde

foedder_solskolning
zzxx22

Har du svært ved at finde rundt i alle de forskellige kræftformer, der findes? Oplever du, at det kan være ekstra svært at finde ud af, hvilke kræftformer, du skal være opmærksom på som kvinde? Så kan du med fordel læse med i denne artikel! Her vil du nemlig få et godt overblik over, hvad du skal huske at holde ekstra øje med, og dermed også, hvad du selv kan gøre for at forebygge forskellige kræftformer. Der er nemlig en hel del sikkerhedsforanstaltninger, du kan læse mere om, så du på denne måde er med til at gøre en aktiv indsat mod at undgå kræften.

Læs med i denne artikel, hvis du som så mange andre går rundt med bekymringer på kræft, og hvis du i den forbindelse mangler et godt overblik over, hvilke kræftformer, du bør være ekstra opmærksom på som kvinde!

strand_solbeskyttelse

Bliv tjekket for hudkræft, hvis du oplever uregelmæssigheder i din hud 

Det første råd gør sig både gældende for mænd såvel som kvinder, og det er et forholdsvist simpelt råd; tænk over, hvordan og hvor længe, du opholder dig i solen. Ved at tænke over, hvordan du er i solen, kan du sidste ende være med til at forebygge hudkræft, så det vil derfor være det hele værd. 

Det vil også være god givet ud at holde ekstra godt øje med større modermærker, så du på denne måde vil kunne se, hvis der skulle opstå uregelmæssigheder. Dette gør sig på samme måde gældende med resten af din hud, da du på denne måde får et bedre indtryk af, om visse uregelmæssigheder bør blive tjekket for hudkræft.

Få en HPV-vaccine og bliv jævnligt undersøgt af en gynækolog for livmoderhalskræft

Et råd, der er godt at huske, hvis du som kvinde vil forsøge at forebygge kræft i for eksempel livmoder og æggestok, er at modtage en HPV-vaccine. Med HPV-vaccinen vil du kunne beskytte dig selv mod kræft i livmoderen, og det vil således være en yderst god vaccine at modtage, hvis du vil beskytte dig selv mod kræften.

Det er også en god idé at tage til tjek ved din gynækolog, uden at der går alt for mange år mellem hvert eneste tjek. Hvis du har andre problemer med dit underliv, vil du i forlængelse af dette også blive tjekket for, om der skulle være andre uregelmæssigheder i cellerne ved din livmoder eller æggestok. 

hud_solskolning

Du bør være opmærksom på mange af de samme kræftformer som mænd

Der er selvfølgelig også en hel del råd, der både gør sig gældende for mænd og kvinder, der ønsker at forebygge kræft. Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at spise sundt og varieret, så du får de vitaminer og mineraler, du skal bruge. Det er dernæst vigtigt, at du er fysisk aktiv hver dag.

Skriv et svar