Hvad er et kirsebær dværgtræ?

Kirsebærtræ blomster
zzxx22

Kirsebærtræerne er super flotte, når de allerede blomstre i starten af foråret. Træet pynter flot i haven med blomsterne og kirsebærrene. De kan bruges til at markere et lille hyggeligt område i haven med en bænk, men du kan også bare have ét kirsebærtræ til at pynte. Et kirsebærtræ kan være med til at lære børn om, hvor frugten kommer fra. Som det ligger i navnet, er et kirsebær dværgtræ et mindre kirsebærtræ, hvor alle kan nå de saftige bær på det flotte træ.   

Kirsebær i spand

Kirsebær dværgtræet

Et kirsebær dværgtræ er et træ, der bliver op til 2 meter højt. Det er derfor nemt for unge som gamle at nå de lækre kirsebær på træet. De kirsebærtræer der er podet på grundstammen Gisela 5, vil give hurtigere frugter end normale kirsebærtræer. Det er altså muligt at få et flot kirsebær dværgtræ, der tidligt på året bliver fyldt med saftige kirsebær. Kirsebærtræet er desuden et af de første frugttræer, der blomstrer til foråret. Det smukke syn kan derfor nydes tidligt på året. 

Kirsebærkage

Smukt og spiseligt

Du kan nyde det flotte syn af kirsebær dværgtræet år efter år, når den blomstrer tidligt på foråret og senere får bær. Bærrene kan plukkes og spises i løbet af juli og august. De saftige og modne bær kan bruges i marmelade, men de kan også bruges i en god kirsebærtærte. Der vil derfor være god mulighed for at servere mad med ingredienser fra egen have. Kirsebærrene kan dog også bare nydes, som de er, når de er friskplukket fra træet af. 

Der findes forskellige slags sorter af kirsebær dværgtræet. De forskellige sorter kan stå mellem hinanden i haven, hvor de flotte farver kan komplementere hinanden. Det kan være med til at pynte i enhver slags have. De flotte farver fra kirsebærrene giver desuden et friskt pust til haven. 

Skriv et svar