Der findes mange sorte hemmeligheder

hemmelighed
zzxx22

Stort set alle mennesker har hemmelighed og ting, som de ikke rigtigt har lyst til at tale om. Dette kan også kaldes for sorte hemmeligheder eller tabuer. Der findes mange af denne slags og det kan være svært at tale om det, om man så selv har hemmeligheden eller om andre har.

Hemmeligheder som dette, kan være alkoholisme. Nogle mennesker har et alkoholproblem, og dem der holder af dem, har måske svært ved at tale med andre om det, selvom det er vigtigt at få talt om det. Står du selv i denne situation, så findes der flere, som du kan tale med. Du kan tale med en psykolog, som måske kan give dig nogle redskaber, så du kan hjælpe den du kender, der har et problem.

Har du selv et problem, så er det også vigtigt, at du taler om det og indrømmer overfor dig selv, at du har et problem. Dette er første skridt i vejen til et bedre liv.

tabu

Det skal være okay at tale om tingene

Der findes dog mange andre tabuer og det kan godt komme bag på mange, at disse stadig er tabuer eller sorte hemmeligheder.

Seksualitet er for nogle et meget ømtåleligt emne og de kan ikke rigtigt komme ud med det. Det burde ikke være et problem, om du er til det ene eller til det andet, så hvis du gerne vil tale med nogen om det, så find den, som du stoler mest på og fortæl dem, hvordan du har det. Dette behøver ikke at være en hemmelighed. Det er ikke alle, der gerne vil tale om det, men det er vigtigt at tale om de ting, som rører sig inde i dig, så du ikke går med det selv.

Tabuer kan sagtens blive brudt, men det er noget som skal gøres i fællesskab.

stilhed

Vær åben overfor dine kære

Nogle finder det pinligt at tale om bestemte emner og det er et problem, hvis der er andre, der gerne vil tale med dem om de ting. Det kan være svært at tale om diverse emner såsom misbrug, seksualitet og politik. Det er dog en god idé at være mere åbne overfor hinanden, så folk ikke går rundt med for mange sorte hemmeligheder alene.

Du kan prøve at skrive din hemmelighed ned i en dagbog for på denne måde at komme ud med det. Dette kan du gøre i noget tid og når du føler, at du kan, så tal med en person om det og sammen, kan I måske finde en løsning.

Skriv et svar