Gør din kats liv til det bedste

kat
zzxx22

Det er muligt, at hunden er kendt, som menneskets bedste ven, men efterhånden befinder katten sig også ret langt oppe på listen – i hvert fald for dem, der er faldet for kattens charme og har få deres helt egen. 

Mange af dem, der er ejere af katte, ønsker derfor at deres kat, skal have det bedste liv – men hvordan sørger man lige for det. 

Hvis du er en af de katteejere, der ikke har haft kat eller andet kæledyr før, men ønsker at sikre, at din kat får det bedste mulige liv, så kan du blot læse mere her. Her får du nemlig tips og tricks til både katte senge, kattelegetøj og meget andet. 

kæledyr

Katte sengen – sørg for, at din kat er komfortabel

Kattens seng er ikke blot et sted for den at sove. Det er et sted, hvor katten har sit helt eget hjem inde i dit. Du kan betragte katte sengen for dens helt eget private sted, hvor den trygt kan falde til ro og føle, at den er sin egen.

Katten er et mere privat dyr end for eksempel hunden, der elsker at blive kløet og gerne vil snakkes med. Det betyder ikke, at katten ikke vil være i dit selskab, det kan blot være en fordel at den også har sit eget sted. 

Med en seng til kat får den netop dette, og den vil derfor føle sig glad og tilpas i dit hjem. Dermed et en katte seng altså essentiel i det helt rigtige katte hjem, og du kan ikke være den foruden. 

missekat

Kattelegetøj – hvilket skal du vælge?

Når først katte har sit eget sted, kan du begynde at tænke på, hvordan du også gør livet sjovt for katten.

Især hvis du ikke bor et sted, hvor det er muligt for katten at være ude, så kan det være vigtigt med forskellige former for legetøj, så den ikke begynder at kede sig. Hvis den begynder at kede sig, risikerer du nemlig, at den begynder at kradse og ødelægge dine møbler.

Kattelegetøj kommer i forskellige slags – især til katten, der ikke har mulighed for at komme udenfor, kan det for eksempel være en god ide med et kradsetræ eller måske en hel legeplads, som den kan boltre sig rundt på. Ved nogle af disse kan du endda få en lille katte seng, som kan passe ind, og så kan den få sit eget lille værelse i sit kradsetræ. 

Legetøjet kan også være noget, der gør det muligt for dig og din kat at lege sammen. Det kan være en bamse på en snor eller en laser, som katten jagter. Mulighederne er mange og det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Heldigvis er det muligt at finde inspiration mange steder, og du behøver derfor ikke selv at få alle ideerne. 

 

En god ejer medfører et godt liv

Sidst, men ikke mindst, er det værd at pointere, at den gode ejer medfører et godt katteliv. En katte seng og en masse legetøj kan gøre meget for katten, men hvis ikke du er engageret som ejer, vil katten kunne mærke det, og den vil begynde at trække sig tilbage.

Det bedste du kan gøre for din kat, er simpelthen at tage dig af den efter bedste evne og sætte lige så meget pris på dens selskab, som du ønsker, at den sætter pris på dit.

Hvis du kommer hjem til den, sørger for den har mad, klør den lidt bag øret og leger med den fra tid til anden, så kommer katten automatisk til at elske dig, og før du har set dig om, har du en trofast partner og din kat har det bedste liv, som den kunne tænke sig. 

Skriv et svar