Går du op i konspirationsteorier?

zzxx22

Med internettets fremkomst er der opstået en helt ny form for forum, hvor alt kan blive diskuteret. Afhængigt af hvor du befinder dig på internettet, kan samtalen gå på alt fra heste til konspirationsteorier. Netop konspirationsteorierne har faktisk oplevet en kæmpe renæssance på grund af internettet og flere end nogensinde før mødes online for at diskutere aliens, autoritære statsapparater og mystiske attentater. Lige pludselig har de nemlig følelsen af, at de ikke er de eneste, der tror på den slags.

Find ligesindede

Hvis du også går op i konspirationsteorier, og har lyst til at diskutere dem med andre, så er disse online forums en oplagt måde at gøre det på. Der kan du nemlig finde ligesindede, der har samme interesse og tror på det samme som dig. De fleste konspirationsteoretikere har nok prøvet at blive mødt med uforstående blikke og rystende hoveder fra både familie og venner, men den slags findes ikke online. I hvert fald ikke i disse fora. I stedet bliver man set for, hvem man er, og hvor velbegrundede de ideer, man har, er. Du skal dog heller ikke tro, at disse fora bare er fyldt op med en kæmpe gruppe nikkedukker, der ikke tør sige hinanden imod. Nærmest tværtimod. Bølgerne kan ofte gå højt, når de forsøger at finde frem til sandheden, men i sidste ende er det altid det mest velbegrundede svar, der vinder.

ligesindede

Find din egen teori

Finder man frem til en konspiration, der faktisk giver mening, og som er velbegrundet, så kan man faktisk nyde stor anerkendelse og respekt blandt disse mange konspirationsteoretikere. Hvis du godt kunne tænke dig at opnå den slags respekt, eller hvis du bare synes det er sjovt at lægge kæmpestore puslespil, så kan det være, at du skal prøve kræfter med din helt egen konspirationsteori. Alternativt kan du også forsøge at grave i en, der allerede findes, og som du godt kunne tænke dig at udbygge eller måske endda sætte spørgsmålstegn ved. Under alle omstændigheder har du brug for både tid og viden. Viden er heldigvis bredt tilgængeligt, da du i dag har internettet og alt dets viden lige ved dine finderspidser. Du kan selvfølgelig lede efter information i de førnævnte fora for konspirationsteorietikere, men forsøg også at researche uden for disse rammer. Ellers ender din teori nok ikke med at være særligt nyskabende.

Når du endelig begynder at synes, at du er på sporet af noget, så kan du med fordel forsøge at opstille det visuelt. Den menneskelige hjerne er nemlig meget bedre til at forstå og finde mønstre, hvis den har noget visuelt at tage afsæt i. Vi kender nok alle billedet af teoretikeren med alle sine billeder hængt op på en opslagstavle med en helt fysisk rød snor, der forbinder dem alle. Du kan, hvis du har lyst, lave noget lignende med en opslagstavle og måske nogle magnetlommer såsom disse: https://dk.brisingi.com/magnetlommer.

Med et visuelt overblik og hele internettets viden ved dine fingerspidser, er det uden tvivl muligt at finde frem til din helt egen sandhed, som du derefter kan teste igennem med dine ligesindede på de mange online fora for konspirationsteoretikere.

teori

Skriv et svar