Finansiel succes er ikke trylleri

pengespirer
zzxx22

Dine chancer for økonomisk succes bestemmes af mange faktorer. Et af de helt grundlæggende principper indenfor finans er: ingen gevinst uden risiko. 

Det mest grundlæggende princip indenfor handel kan koges ned til: Køb en stor sæk af noget, og pak indholdet om i mange små poser, som du så sælger videre. 

Og den mest grundlæggende adfærdsregel er: Begræns risici ved at sprede dem, og minimér udgifterne mest mulig. 

Om du vil drive en milliardforretning, eller bare leder efter en lille supplerende indtægt, de grundlæggende principper vil altid være de samme. Du kan næppe blive rig ved at investere et par hundrede kroner i aktier. Det er faktisk muligt, men kræver en god portion held, så som at falde over Microsoft aktier i 1985. 

Men du kan under alle omstændigheder forbedre din økonomi ved at holde dig til nogle få og afprøvede grundregler. Her finder du gode råd og inspiration indenfor finans.

aeblehoest

Penge vokser ikke på træer

Nej, det gør det helt sikkert ikke. Når det er sagt, så kan du stadig lave penge ud af træer. Kunsten er at gøre det bedste ud af de muligheder, du har til rådighed. Har du en have eller steder i din have, som du ikke bruger til noget? Så kunne du tage en meget lille risiko, og plante et par æbletræer. Køb æbletræer her.

Men det gør æbler

Et par æbletræer gør dig nok ikke rig. Men der er mange gevinster i det. Ved du egentligt, hvordan et solmodent, friskplukket æble smager? Chancen er størst, at du ikke gør. 

Den slags æbler kan du nemlig ikke købe i Brugsen. De æbler der kommer i handlen er hverken solmodne eller friske, selv om de måske ligner det. Æbler bliver altid høstet grønne og hårde. Derefter bliver de lagret i specielle haller i op til et år. Det sker under en beskyttende ilt-fri atmosfære, så de ikke rådner. 

Der modner æblerne langsomme, i kulde og mørke. Men de får aldrig den samme smag som et æble der modner på træet, i solen. Med kun et par æbletræer kan du høste mange kilo gode æbler. Spis dem selv, og spar de penge, du ellers ville købe dem for, eller sælg dem til venner, familie eller på torvet. Der er sikkert også finde en Facebook gruppe, hvor du kan sælge dem til interesserede.

bulldog

Spar penge ved at tænke lidt større

Du har helt sikkert lagt mærke til, at du kan spare penge ved at købe varer i større mængder. Et godt eksempel for dette er hundefoder. Godt hundefoder er dyrt. Jo mindre de pakker, du køber, er, jo højere er kiloprisen. Du kan måske spare op til flere tusinde kroner om året ved at købe foderet til din hund i større mængder. 

Men det kræver korrekt opbevaring, ellers mister foderet sin dejlige aroma, og hunde er lige så kræsne som deres ejere. Med en 38 liter foderspand kan du opbevare hundefoder korrekt, så det holder sig frisk i lang tid. Ikke kun din hund, men også din bankkonto vil takke dig for det. 

Skriv et svar