Få hjælp til bilruden

Bil rude
zzxx22

Står du og har for første gang fået et stenslag i autoruden men ikke ved hvad du skal gøre og mangler praktiske oplysninger? Hvis ja, så er du kommet det rette sted. Se med herunder for at blive klogere på stenslag og de praktiske detaljer. 

Bil rude

Har du et stenslag i autoruden?

Et stenslag til autoruden er noget af det mest irriterende der kan ske for en billist. Et stenslag er typisk ikke stort og kan forårsages af et forbipasserende køretøj. Nogle gange er det værre end andre gange, men uanset hvor slemt det står til, så kan man langt de fleste gange reparere skaden eller succesfuldt udskifte hele ruden. Dette kræver dog, at du reagerer i god tid, da autoruden med tiden kan samle meget skidt; skidt som kun forværrer skaden med tiden og yderligere kørsel. 

En anden vigtig ting er også, at autoruden bliver forseglet hurtigst muligt. Dette sker typisk ved hjælp af nogle klistermærker som et autoriseret firma kan give dig, som en førstehjælp. 

Skærpelse af synsregler

I de seneste år, er der kommet nye regler for syn. Man har skærpet de hidtil løse synsregler, hvilket betyder at hvis du har et stenslag, revner eller misfarvninger i autoruden som bare det mindste kan hæmme dit udsyn når du kører bil, så bliver det registreret som en fejl, og bilen kan ikke bestå synet. Vurdering vedrørende et stenslags hæmning af dit udsyn, sker på stedet af synsmanden, såfremt at du er kørt til en synshal uden videre bekymring om skaden. 

Forhør dig ad

Det er altid en god ide at forhøre sig ad, forud for rudeskift eller reparation. Det er ikke altid helt billigt at reparere en autorude eller udskifte den. Mange firmaer tilbyder det samme, dog til vidt forskellige priser. Nogle firmaer tilbyder endda også, at de udfører arbejdet hjemme hos dig, fremfor at du kører ud til det pågældende værksted. Noget som garanti er også noget som kan variere fra firma til firma, så derfor anbefaler vi at du først sætter dig ind i dine muligheder. Hvis du stadig har brug for en vejledende hånd, så kan vi anbefale dig Autoglasmanden. 

Hos Autoglasmanden anvender man en yderst avanceret teknologi, som gør det hele nemmere og hurtige for både dig og dem. Hvis du vil have professionel og kvalitetsfuld hjælp til autoruden, så kontakt Autoglasmanden. 

stenslag-i-forruden

Hvem betaler?

I de fleste tilfælde, så er det forsikringen som betaler for omkostningerne i forbindelse med enten reparation eller udskiftning af autoruden. Dette gælder såfremt at du har en kaskoforsikring som dækker behandlingen. Nogle forsikringer tilbyder glasskadedækning. Du bør undersøge dine forhold, før du beslutter dig for noget. Ofte tror mange, at de har en forsikring som dækker omkostningerne, men finder hurtigt ud når de skal betale, at det ikke er tilfældet. 

Skriv et svar