Er terapi noget for dig?

Psykologsamtale
zzxx22

Har du nogensinde overvejet terapi, eller tænker du at det overhovedet ikke er noget for dig? Måske tænker du at terapi kun er for personer der har alvorlige problemer i parforholdet, eller med dem selv og relationer til andre mennesker, men du kan faktisk bruge terapi til mange forskellige ting.

Du kan læse meget mere her i denne artikel om hvad du kan bruge terapi til.

Brug terapien inden læsset vælter

Har du travlt på arbejdet, er du uenig med chefen, har du et familiemedlem der er syg, er børnene i trodsalderen, eller kan du bare ikke rigtig få taget dig sammen til at få smidt de sidste 5 kg?

Vi har alle sammen større eller mindre ting vi slåsser med til dagligt, men som det gamle ordsprog siger: “Mange bække små, gør en stor å.”

Får du ikke taget hånd om dine udfordringer i tide, så risikerer du, at du en dag står og føler dig totalt overvældet, fordi det er blevet for meget på en gang.

Terapi kan derfor være en god måde at forebygge på, og tage tingene i opløbet, et sted hvor du kan få talt ud, og evt. få energien igen. 

Kvinde, tanker

Kom videre

Mangler du motivationen til at få rygestoppet til at lykkes, at komme i gang med vægttabet eller endelig at få taget samtalen med din chef om en forfremmelse, så kan en psykolog også være den person der kan hjælpe dig.

Nogle gange skal der bare lige et lille kærligt skub til, for at du kan rykke dig milevidt. Det er uanset om det handler om noget personligt, eller om din karriere.

Det behøver altså ikke at være noget negativt der gør at du opsøger en psykolog, det kan også blot være et ønske om en lille forandring at opnå mere eller at udvikle dig i en positiv retning.

Du kan ændre dine vaner

I terapi kan man også arbejde med vaner. Det kan være alt lige fra en dårlig vane med at bide negle – til et negativt reaktionsmønster hvor du bliver ved med at havne i dårlige forhold. Ingen vaner er for store eller små, men nogle tager længere tid at få hjælp til end andre.

At få terapi handler som sagt ikke nødvendigvis om at man er syg når man kommer, men blot at man ønsker en forandring eller en forbedring i sit liv.

Rygestop

Få en henvisning til psykolog

Det er selvfølgelig en udgift at gå til psykolog, men ligesom at gå i motionscenter eller til fysioterapeut osv. så kan det altså også betale sig at holde det mentale helbred ved lige.

Har du oplevet større traumer, har du været udsat for overgreb eller svigt i barndommen kan du, sammen med en række andre årsager, få en henvisning til psykolog fra din læge. På den måde skal du kun betale en lille del af beløbet selv. 

Skriv et svar