Dette vidste du ikke om jobsamtalen

Seriøst møde
zzxx22

Har man været til mange jobsamtaler, kender man formentligt rutinen. Man ved, at man skal være godt forberedt. Man skal vide noget om firmaet i forhold til type, historie, størrelse og værdier. Man skal også vide noget om det job, man søger. 

Desuden skal man selvfølgelig have undersøgt noget om dem, man skal sidde til jobsamtale med. Mange tror, at så længe de har styr på det, så skal det nok gå. 

Sidder man på den anden side af bordet, vil man dog ikke sige, at det er det vigtigste. For der er faktisk nogle ting, som arbejdsgivere kigger på, som ikke har noget med formalia at gøre. Når det kommer til stykket, er de ikke interesserede i, hvor godt du har styr på firmaet og på arbejdsopgaverne. 

Det, de prøver at finde ud af, er nemlig, hvem du er. Udover at de skal ansætte en person til at varetage nogle arbejdsopgaver, skal de også ansætte en kollega. Og man ønsker naturligvis en kollega, man kan lide, og som man synes er sød. 

Kvinde med computer

Find det gode og afslappede sæt tøj på

Det vil sige, at hvis du skal imponere dine kommende chefer og arbejdsgivere, er det vigtigt, at du er dig selv. Er du en sød og rar person, skal du nok lade dette skinne igennem. Forbereder du dig for meget, kan du hurtigt komme til at virke nervøs og anspændt. I så fald er det ligegyldigt, at du har godt styr på årsregnskabet for ti år tilbage. For hvis du er anspændt og nervøs, er det ikke sikkert, at cheferne vil arbejde sammen med dig. 

Udover at du skal tænke over, hvordan du fremstår rent verbalt og kommunikativt, er det også en idé at finde ud af, hvad du skal have på af tøj. 

Nogle vælger noget tøj, som er pænt, men som ikke er rart at have på. Det er en dårlig taktik. For det er med til at gøre, at du ikke er helt så afslappet, som du plejer at være. Du kan sagtens købe dyrt og lækkert tøj, som er behageligt. 

Måske er det dog nødvendigt, at du går ud og låner nogle penge. Det er dog alle pengene værd, hvis du ender med at få fat i jobbet. For så kan du være sikker på, at du fremstår helt som du er. Lån nogle penge hvis ikke du har penge nok til at købe det rette outfit. 

Er du i RKI er det ikke nødvendigvis en hindring. Det kan sagtens være, at du alligevel kan få fat i pengene. Der er visse online banker, hvor det ikke betyder så meget, om du er registreret som dårlig betaler et andet sted. 

Kontorlandskab

Hold øjenkontakten under jobsamtalen

Udover at du skal være dig selv og afslappet, er det også vigtigt, at du har masser af øjenkontakt. For det at have øjenkontakt er med til at vise en tillid. Har man øjenkontakt i lang tid vil man helt automatisk føle en forbindelse. 

Derfor er det en god idé, at man holder øjenkontakten med de andre, der er med til samtalen. Derudover kan du også overveje en meget let berøring på en arm eller en skulder. Det vækker tillid og igen er det med til at skabe en slags forbindelse mellem dig og den anden part, som kan komme til din fordel. 

Skriv et svar