”Det taler vi ikke om”

bekymret
zzxx22

Hemmeligheder kan være tunge at bære rundt på, og de kan være decideret skadelige for helbredet. At undertrykke en ulykkelig sandhed kan føre til depression, angst og stres.

Der er blevet fokus på folks psykiske helbred, og det er blevet nemmere at tale om – men ikke for alle. Nogle mennesker er vokset op familier hvor man aldrig talte om den slags. Hvis nogen spurgte, var svaret altid, ”det taler vi ikke om.”

ensom

Vi har alle små hemmeligheder som vi gå rundt med, og nogle af dem kan være gode. Nogle gange er det godt at holde ting for sig selv. Det vigtigste er at man mærker efter i sig selv hvordan man har det. Hvis hemmeligheden nager en dagen lang, kan det slide på ens humør og sindstilstand.

Mange hemmeligheder involverer også andre mennesker. Det skal man huske på. Hvis du skjuler en oplysning for et andet menneske som bør vide den, så skader du et andet mennesker. Det kan dog være svært at vide hvornår man skal fortælle andre en hemmelighed.

Hvis hemmeligheden tynger dig, så snak med nogen om den

De sorte hemmeligheder, dem som virkelig tynger ens sjæl, er dem som er hårdest at bære rundt på, og det er også dem som er svære at tale om. Er mange fanget en hemmelighedens spind, så kan det føles meget pinligt. Man kan tro at verden falder sammen hvis man fortæller den til nogen.

Misbrug hører ind under den kategori, men det kan også være noget forkert du har gjort, f.eks. utroskab. Hvis du ikke har nogen nær du kan betro dig til, så er det en god ide at gå til psykolog. Her kan du lette dit uden at bekymre dig da psykologen har tavshedspligt.

Gransk dine værdier og din moral

Det er kun dig selv som kan beslutte om hemmeligheden skal fortælles. Hvis du er i tvivl om du skal fortælle den til nogen, så skal du undersøge dine egne værdier. Er det vigtigt at andre finder ud af det? I mange tilfælde vil du finde at det moralsk rigtige er at fortælle din hemmelighed.

tale

Skriv et svar