Sådan indretter du det gode spisemiljø

Spisebord
zzxx22

Der er mange, der mener, at hjemmets hjerte findes i køkkenet og det sted, hvor man samles om bordet hele familien og snakker, spiser og hygger sig hver dag. Det betyder, at der her er tale om et sted, der er samlingspunkt og dermed også det hjerterum, der ligger til grund for mange gode samtaler, dybe snakke, lektie-lavning, hygge med brætspil og meget, meget mere. 

Derfor er det også vigtigt, at lige præcis det område i hjemmet er prioriteret. Men hvordan gør man det?

Familie

Vælg et egetræsbord og oplev det praktiske forenet med naturligheden

For det første handler det om at finde frem til et godt bord, der kan rumme hele familien. Det betyder, at det skal passe til de behov, som der er i dit hjem, når det for eksempel kommer til størrelse. 

Derudover skal det også passe ind i indretningen, således det går i tråd med stilen – og er du til de meget moderne løsninger, der i dag ses i de danske hjem, bør du vælge et naturligt materiale som for eksempel træ. Derfor kan det være lige præcis et egetræsbord, som du leder efter til dit spisemiljø i dit hjem, og hvis det er tilfældet, er du heldig. Dem findes der nemlig et større udvalg af online.

Stolene skal passe til bordet for eksempel i forhold til højden

Derudover skal du finde nogle gode stole. De skal være behagelige at sidde i, således man ikke har lyst til at forlade bordet, men hellere vil blive siddende og hygge sig. Det betyder, at de skal give støtte til kroppen og dermed sørge for god ergonomi til ryg og skuldre. 

Dermed sagt skal de også være i en højde, så de passer på bordet. På den måde vil arme og skuldre kunne hvile uden, at det virker anstrengende og akavet for kroppen – det giver nemlig gener på sigt.

Husk den store forskel, som det rette lys kan gøre ved bordet

Husk også den gode belysning ved bordet. Der er ikke noget værre end lys, der er så skarpt, at man kniber med øjnene, eller lys der omvendt er så dunkelt, at man ikke kan se, hvad der foregår foran en. Derfor skal lyset passe til miljøet, og det skal være tilpasset, så det giver både hygge og god atmosfære, sådan sikres den gode og effektive stemning nemlig samtidig med, at der også opretholdes et praktisk aspekt. 

Sørg også for at højden er rigtig, hvis der er alle om en loftlampe, således man kan se den person, der sidder overfor en og ikke blot store ind i en lampe.

Træbord

Det er også vigtigt at have hyggen på bordet med

Sidst, men ikke mindst, skal du huske den hygge, som du kan lave på selve bordet. Den kan for eksempel komme med lysestager, friske blomster, dækkeservietter, en dug, salt- og peberbøsser og andet, der passer på et bord, ved hvilket der både skal spises og hygges.

Skriv et svar