Derfor er det vigtigt med den gode søvn – alle ved det, men ikke alle ved hvorfor

søvn
zzxx22

Her bliver der skrevet om emner, som du ikke vidste. De fleste ved godt at det er vigtigt, at få en god nats søvn. Men det er de færreste der reelt ved, hvorfor og hvor vigtig den gode nats søvn er. Derfor kan du læse og lære meget mere om det her og du vil måske efter dette prioritere den gode søvn meget mere. Du vil her kunne få et indblik i, hvad dårlig søvn kan have af konsekvenser, samt hvordan du kan forebygge det og få en bedre søvn. Der er mange ting der kan forbedre din søvn og du vil kunne blive meget klogere på det, hvis du er havnet her og på den måde måske selv få en bedre søvn.

blodtryksapparat

Derfor er det vigtigt at du sove ordentligt

Den travle hverdag med job, skole og andre af hverdagens gøremål, efterlader ikke meget tid til andet og slet ikke søvn. Der er mere end 10 procent af danskere der føler de får alt for lidt søvn og udover det er der mere end 30 procent som føler sig generet af dårlig søvn. Det er dårlige tegn, når man tænker på, hvad dårlig søvn kan have af konsekvenser. De første tegn på søvnmangel er hukommelsessvigt, irritation, koncentrationsbesvær og manglende overskud. Det er kun starten og dårlig søvn kan i sidste ende øge risikoen for stress. Der er dog også andre helbredsproblemer, som dårlig søvn har en decideret indvirkning på, det kan være hjerte-kar-sygdomme, type-2 diabetes og så viser forskning også, at det kan forøge chancerne for demens. Ydermere kan dårlig søvn være decideret livsfarlig, da det har en decideret betydning for, hvordan dit immunforsvar fungere. Den gode søvn kan dermed forbedre din livskvalitet kraftigt og derfor er det vigtigt, at du får nok søvn.

seng

Sådan får du en bedre søvn

Men det er dog ikke kun mængden af søvn, som har indvirkning på om du få nok. Det er også kvaliteten af den. Når du sover er der en masse stadier, som du kommer i, opnår du ikke alle dem, så har du ikke fået den søvn, som du har behov for. Derfor er det vigtigt, at du får sovet ordentligt og ikke kun længe nok. Få en god søvn, med en god dyne. Din dyne kan have stor betydning for, hvordan din søvn bliver. Du kan få en dyne der fungere bedst om sommeren, en dyne der fungere bedste om vinteren og en dyne som fungere bedst i foråret og efteråret. Den er med til, at øge komforten. 

Skriv et svar