Betydningen af forholdet mellem barnet og forælderen

baby og mor
zzxx22

Forholdet mellem et barn og en af sine to forældre er meget betydningsfuldt for barnets udvikling og kan ses i barnets adfærd senere i livet. 

Det er også rart for et barn at have en tæt kontakt til sine forældre da det giver tryghed og giver plads til at barnet kan udfolde sin personlighed uden frygt. Børn afspejler også deres værdier fra forældre, så hvis man er tæt med sine forældre er der mulighed for det.  

på tur med barn

Opvækstens rolle for barnets fremtid

Filosoffen Lone frank mener jo at alle vores handlinger bliver bestemt ud fra vores gener og vores opvækst. Det er den gamle av og miljøsnak. Det giver god mening at vores handlinger jeg har bestemt ud fra vores arv og miljø. 

Hvis det er sandt, så betyder dit barns opvækst meget for det er barns fremtidige handlinger. I sidste ende er det barnets identitet, fordi man er hvad man gør. Det stort for opvæksten, hvor tæt man var på sine forældre som barn og helt lille. Det er virkelig den tid der former et barns identitet allermest i forhold til de andre år er opvæksten. 

flyvende barn

 

Måder at være tæt med sit barn

For at sikre dig at dit barns opvækst blev gode og med præg af din tilstedeværelse, så kan du øge din kontakt med dit barn på flere måder. Du kan, når dit barn er helt lille, have det til at sove indtil din brystkasse. Det kan du blandt andet gøre med strækstof. Du kan også skifte dit barns bleer med bleer herfra: Stofbleer.

Der er også andre måder at sikre dig at du er mere sammen med dit barn på. 

Alle disse måder omfatter at du sætter dig for at du vil være sammen med dit barn mere en du allerede er. Når du har sat dig det mål for, er det en god ide at skrive det ned, fordi man er meget mere tilbøjelig til at nå sine mål, hvis man skriver dem ned. Du kan eventuelt skrive ” jeg vil være mere sammen med mit barn de kommende 10 måneder”.

Den aktivitet forpligter dig selv på at du eksekverer planen og når målet om at være mere sammen med dit barn. 

Andre aktiviteter med dit barn, kunne være at gå en tur med barnet en barnevogn, eller lege med barnet derhjemme i stuen. 

Gåture med dit barn behøver ikke være ensartede. Du kan eventuelt tage dit barn med hen til en park i barnevogn og gå lidt rundt i den, så du også kan vise dit barn forskellige ting, hvilket kan være lærerigt.

Det handler jo om i sidste ende om at vise sin kærlighed til sine børn, gennem samvær, og at lad os et barn former sin identitet i trygge rammer.

Skriv et svar