Bæredygtigt tøj af bambus

Bambus
zzxx22

Vi lever i dag i en tid, hvor vores forbrug og de valg vi foretager os, i forhold til indkøb forbrug, og adfærd har stor indflydelse på klimaet. Om det omhandler den bil vi kører i, om vi tager offentlig transport, om vi køber klimavenligt eller økologisk, om vi køber genbrug, sorterer affald eller bruger spare-pærer, ja der er mange valg at tage. Det handler altså i den grad om den måde vi lever på, og vi skal i dag overveje mange af de valg vi tager. Ønsker vi at flyve på ferie, spise kød eller meget andet? Ja det er alt sammen valg der påvirker vores klima. Et område der især gør ondt på klimaet, ja det er tøjindustrien og netop derfor, er det vigtigt at være bevidst om hvorfra man køber sit tøj, og hvad det er lavet af. Læs mere her, hvis du vil høre om et miljørigtigt valg du kan tage i forbindelse med dit tøjindkøb.

Bambus planter

Tøjindustrien er hård for klimaet

Det er ikke nogen hemmelighed for befolkningen, at netop tøjindustrien og modebranchen er hård for miljøet. Der bliver produceret oceaner af tøj til hver eneste sæson, og enormt meget af det bliver ikke solgt, og derfor ofte brændt eller bare smidt ud. Det er ufatteligt meget energi, vand, stof og mandetimer som lægges i det at producere tøj, og det er langt fra en bæredygtig måde at gøre det på, som ses hos de fleste virksomheder. Derfor lægger der et stort ansvar hos forbrugerne, om at tage nogle vigtige valg når man køber tøj. Det kunne eksempelvis være at købe tøj fra genbrug, huske at køre eget tøj til genbrug, når man ikke selv får mere gavn af det, eller det at købe tøj som er produceret mere miljørigtigt.

Tøj i bambus

Man har i længere tid vidst at bambus tøj er bedre for miljøet, end tøj fremstillet af almindeligt bomuld. Men hvorfor bambus tøj er bæredygtigt, ja det er nok egentlig de færreste der er klar over det. Bambus er en rigtig god plante, da den kan vokse nærmest uden vand, og kan overleve al slags vind og vejr, dette betyder også at man ikke behøver at sprøjte den, for at give den liv, men den holder simpelthen sig selv i live. Bambus planten er derudover antibakteriel og svedabsorberende, hvilket gør den fabelagtig i tekstil til tøj. Endvidere er bambus planten god til at absorbere, og kan holde 3 gange dens egen vægt i væske. Dette gør den rigtig god til især strømper, undertøj og T-shirts, som derfor bliver holdt tørre hele dagen. Til de helt små, er bambus også rigtig godt, da det er allergivenligt, og man derfor ikke skal tænke på at skabe allergier allerede når de er små. Slutteligt så er det temperaturregulerende, og dermed rigtig godt til den vejr type vi har i Danmark, hvor det kan skifte fra koldt til varmt over en eftermiddag. Det mest tiltalende er dog uden tvivl, at det er biologisk nedbrydeligt, og dermed utroligt meget bedre end bomuld og mange andre tekstil typer.

Bambus grene

Bambus for hele familien

Om du altså leder efter bæredygtige alternativer til den lille, eller måske til hele husttanden, ja så er der masser af ting at finde. Du kan ved hjælp af linket ovenfor, læse meget mere om bambus plantens gode effekter, og hvordan du ved at købe bambus tøj, kan gøre en god gerning for vores fælles miljø.

Skriv et svar