Alle de mærkelige ting, du ikke vidste om forældreskabet

pige med far
zzxx22

Når vi ser fædre, mødre og babyer og deres familieforhold afbilledet i tv og i ugebladene er det ofte den gode side, vi ser. Vi ser det yndige, det smukke og det lykkelige. Og dette billede er da – heldigvis – også det korrekte det meste af tiden.

Men der er altså nogle vilde, underlige og til tider lidt ulækre ting ved det at blive forældre, som folk ikke så ofte taler om. Men disse ting kan faktisk være både sjove, underholdende og ikke mindst vigtige. Måske er du allerede forælder, og så vil du kunne genkende dem. Måske drømmer du om det, og så er det godt med lidt realiteter. Under alle omstændigheder, kan du læse med her.

barn på potte

Forældre overforbruger på børnenes vegne

Dette er nok et faktum, som alle forældre kan nikke genkendende til med lidt dårlig samvittighed. For rigtig mange forældre har enormt svært ved ikke at gå en smule amok, når det kommer til deres børn. Børnene skal have det bedste. Derfor bliver der købt ind i dyre domme af legetøj, tøj og udstyr.

Men lige en lille reminder. Barnet har slet ikke brug for så mange ting. Faktisk har langt de fleste børn bedst af at have trygge rammer og faste rutiner. Det involverer også det samme legetøj og de samme ting. Vælg kvalitet, når du køber – for eksempel fra sider som babymode.dk. 

Forholdet til afføring ændrer sig

Som ung, ubekymret og single kan man ikke forestille sig, at andre menneskers afføring er noget, man nogensinde skal finde interessant. Men for småbørnsforældre er det altså et faktum, at de både går meget op i, hvordan deres barns afføring ser ud – og at de har tæt kontakt med den hver eneste dag.

Det skal nemlig skiftes bleer, og det kan være lidt af en oplevelse. For nogen kan det være svært at tro, at de nogensinde skal lære at finde fyldte bleer alt andet end afskyelige. Men forældre opdager hurtigt, at kærligheden til det lille væsen overskygger den grimme lugt og det frygtelige rod.

forældre med barn

Man kan virkelig ikke snakke om andet

Hvem af os har ikke vendt slukørede hjem fra et møde med et forældrepar, der ikke snakkede om andet end deres små poder? Og hvem af os har ikke svoret, at det i hvert fald aldrig ville blive os? Det kan du helt sikkert nikke genkendende til.

Men faktum er simpelthen bare, at det er noget nær umuligt at snakke om andet end sit barn, når først man er blevet forælder. For det er simpelthen bare den ting, der interesserer én absolut allermest. Og man har lyst til at fortælle alle om den sjove ting, barnet gjorde i går. Man glemmer bare, at det sjældent er lige så sjovt for alle andre.

Skriv et svar