Alkoholbehandling er gratis og anonymt

Alkoholiker
zzxx22

Kæmper du eller en du kender med et alkoholproblem, så kan noget af det der afholder dig fra at søge hjælp være tanken om at dit problem bliver opdaget, eller at du ikke har råd til behandlingen.

Det er dog to grunde som du sagtens kan lægge på hylden sammen med alkoholforbruget. I Danmark har alle nemlig ret til gratis og anonym alkoholbehandling.

Du kan læse meget mere her i artiklen, om hvordan alkohol afhængighed behandles.

Whiskey

Tag kontakt

At komme i alkoholbehandling er selvfølgelig ikke en nem beslutning, og selve afvænningen osv. er også udfordrende, men for mange ligger det allersværeste i at tage den første kontakt.

For at tage kontakt skal man nemlig bryde et tabu, og bryde den løgn man i lang tid har fortalt sig selv, nemlig at alkoholen ikke er et problem.

Heldigvis er der mange måder at tage kontakt til et behandlingscenter på, hvilket kan gøre det lidt nemmere.

Du kan enten ringe, skrive, eller bruge en kontaktformular på hjemmesiden. Hvis du føler dig mere tryg ved det kan du også få hjælp gennem din læge, en socialrådgiver, en hjemmehjælper eller en anden sundhedsfaglig person du er tilknyttet, så du ikke er alene.

Helt anonym behandling

En anden skræmmende tanke for dig kan være at alle bliver bekendt med dit alkoholproblem. Måske er du stadig i fast job, og har ikke mulighed for at tage væk i længere tid for at modtage behandling, og måske er du bange for at hvis din chef opdager at du har et problem, så følger der en fyreseddel.

Du kan være helt rolig. Alkoholbehandling kan foregå 100% anonymt, og det kan også ske i dit eget hjem når det passer dig. Det vil altså sige at du fortsat kan passe dine daglige aktiviteter.

Alle har ret til gratis behandling

I Danmark fremgår det af sundhedslovens § 141 at alle har ret til gratis alkoholbehandling. Du må selv vælge frit blandt alle offentligt godkendte ambulatorier hvor du vil behandles.

Det kan være du foretrækker at blive behandlet i en anden by end hvor du bor, og det er helt ok. Hvis du gerne vil have oplysninger om lokale behandlingssteder, så kan du altid finde det på kommunens hjemmeside.

Par med øl

Du er ikke alene

Noget af det, der ofte er det allersværeste ved at gå i alkoholbehandling, er netop at bryde det enorme tabu, det kan være at indrømme at der har været et problem. Derfor kan det måske hjælpe dig at vide at du på ingen måde er alene. 

Faktisk findes der langt over en halv million danskere der hyppigt drikker for meget, og for knap 200.000 er problemet så stort at det kræver en behandlingsindsats.

Når du tager modet til dig, og åbner op omkring problemet vil du sandsynligvis også opleve at flere i din familie eller din omgangskreds allerede ved det, og står klar til at støtte dig i dit valg. 

Skriv et svar